ByTheWay…

Duurzame verwijdering van houtopslag - KLEISER®sh

De KLEISER®sh verwijdert ongewenste begroeiing en beschermt daarbij de graszoden.

bermschaaf

Bescherm graszoden, verwijder houtopslag

Op plaatsen in bermen en sloten waar niet structureel gemaaid wordt, bestaat er een grote kans dat er bomen en struiken gaan groeien. Deze onbedoelde houtopslag kan het uitzicht belemmeren voor verkeersdeelnemers. Vroeger werd deze houtopslag vaak doodgespoten, maar tegenwoordig mag dit niet meer.

De nadelen van afzagen

Vaak wordt de houtopslag nu verwijderd door deze bovengronds af te zagen of knippen. Het gevolg? De achterblijvende stobbe loopt weer uit. Binnen 1 groeiseizoen kan de begroeiing  alweer 3 meter hoog zijn; hoog genoeg om het zicht voor het verkeer opnieuw te belemmeren.

De stobben die dan blijven zitten zijn bovendien erg hinderlijk voor het onderhoud met een maaikorf of klepelmaaier.

Met wortel en al uit de grond trekken?

Een alternatief is het met wortel en al uit de grond trekken van de houtopslag. Dit gebeurt met de knijpbak of sorteergrijper van de kraan. Het nadeel van deze methode is dat er veel grond wordt meegevoerd en dat de graszoden in slootwal en berm worden stukgetrokken.

 

bermverlagen

De oplossing: KLEISER®sh

De KLEISER®sh houdt grond en zoden in topvorm, maar verwijdert de houtopslag wel blijvend. Hoe? De stobbe wordt ondergronds afgeknipt. Tegelijk worden de stammetjes van de houtopslag vastgeklemd. Hierdoor kan de verwijdering ook efficiënt plaatsvinden; KLEISER®sh plaatsen, knipdiepte bepalen, bek van de KLEISER®sh sluiten, giek van de kraan naar losplaats bewegen, lossen en opnieuw de KLEISER®sh plaatsen. De verwijderde stobbe kan niet meer uitlopen en de in de grond achterblijvende wortels sterven af.

In onze eigen regio bieden wij actief uitvoering van werkzaamheden met de KLEISER®sh aan. (Die regio houdt in: Drenthe, Noord-Overijssel, Zuid-Oost Friesland en NOP.)

bermschaaf

Wilt u…

  • de mogelijkheden van de KLEISER®sh nader verkennen?
  • werkzaamheden met de KLEISER®sh (laten) uitvoeren?
  • KLEISER®sh’s fabriceren voor de markt buiten Nederland?
  • meewerken aan de ontwikkeling van de KLEISER®sh?
  • een KLEISER®sh kopen?

Zelf een KLEISER®sh kopen?

Dat kan!

Vraag naar de prijs
bermfrees